В рамках реалізації другого етапу Національної програми "Велике будівництво" проводиться капітальний ремонт Ліплявської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Якісна медицина не тільки в містах, а й на селі – один із ключових напрямків, який реалізується в рамках програми «Велике будівництво».

На сьогодні забезпечення медичної сфери усім необхідним, починаючи від ремонту приміщень до оновлення обладнання, основне завдання для влади усіх рівнів.

Наказом Міністерства розвитку громад та територій України до Переліку проектів та заходів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості включено проект «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини по вул. Голубця, 2, в с. Ліпляве Канівського району – капітальний ремонт.

Кошторисна вартість Проекту - 3 635,530 тис.грн., з них кошти бюджету Ліплявської сільської ради складають 10% його вартості, що становить 363,553 тис.грн.

Відповідно до звіту про результати проведення процедури закупівлі  переможцем, з яким укладено договір про закупівлю робіт визначено Товариство з обмеженою відповідальністю  «Навітехсервіс».

Нині в Ліплявській амбулаторії загальної практики сімейної медицини виконуються роботи з ремонту даху.

Хід проведення робіт в Амбулаторії перебуває під контролем Ліплявського сільського голови Сергія Геращенка.