Фото без опису

 

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!!!

         У нас попереду релігійне свято – Великдень, коли люди традиційно збираються родинами, приїжджають зі своїх домівок до рідної батьківської хати. Це може бути причиною піку захворюваності на COVID-19. Отже, враховуючи, що Великдень в християн східного обряду 02 травня то саме тому посилення обмежень у ці дні може вплинути на кількість захворілих і стан епідемії загалом.

         В зв’язку з чим 27 квітня 2021 року було проведено засідання комісії Ліплявської сільської ради Черкаської області з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на яку були запрошені представники релігійних організацій, де обговорювались заходи по запобіганню поширення корона вірусної хвороби під час релігійних свят.

         Закликаємо всіх приєднатися до проєкту «Великдень вдома», адже це дозволить мінімізувати кількість вірян у церквах і зберегти здоров’я та життя. Оскільки всі богослужіння будуть транслюватися на всеукраїнських каналах то всі ми зможемо відсвяткувати великі християнські свята разом – онлайн.

         Що ж робити тим, хто не може відмовитися від традиційного відвідування храму Божого у час Великодніх свят?

         В першу чергу не забувати, що вірус не береться з повітря. Він передається після тісного контакту людей на відстані до 1,5 метри. Саме тому, перше про що ми маємо пам’ятати – про дистанцію. Також, обов’язково не забувайте про засоби індивідуального захисту – маски, респіратори, дезінфікуючі засоби. Слідкуйте за тим, щоб у храмі не перебувало більше, аніж 10 парафіян.

        Рекомендуємо відвідувати обряд благословення та освячення їжі лише одній особі від домогосподарства, без сімейних відвідувань. Рекомендуємо утриматись від відвідування служби людьми похилого віку та з хронічними захворюваннями.

         Представники релігійних організацій підтримали пропозиції сільської ради, адже вже мають досвід проведення богослужінь на Великдень у минулому році.

                                                                     

Виконавчий комітет Ліплявської сільської ради ОТГ