У ці травневі дні Україна відзначає День пам'яті та примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Для українців це не тільки День Перемоги над нацизмом, це - день всенародної пам’яті, день вшанування численних жертв війни та день, що уособлює в собі національну боротьбу за право на власну державу, свободу та незалежність.

У серці кожного українця жива пам’ять про мільйони мужніх і незламних людей-справжніх героїв, які стояли на фронтах, які підтримували тил та тримали лінію оборони, які вірили в українську перемогу. Про їхню жертовність в ім’я свого народу та любов до рідної землі маємо говорити і сьогодні. Тому у цей день, з однаковою пошаною згадуємо всіх українських солдат, які боронили нашу землю від ворога у різні часи лихоліть.

8 травня з нагоди Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій  світовій війні на території Ліплявської громади, в селах Ліпляве, Келеберда, Озерище, Сушки та Прохорівка відбулися урочисті та пам’ятні заходи за участю сільського голови Сергія Геращенка, представників місцевого органу самоврядування, депутатів, членів виконавчого комітету сільської ради, жителів та гостей громади.

Присутні вшанували тих, хто пройшов палаючими стежками Другої світової війни, хто виборював перемогу в жорстоких боях, тих, хто виніс важкі роки окупації та пекло концентраційних таборів, хто був вивезений на роботи до фашистської Німеччини, хто підіймав з руїн та відбудовував Україну. Жителі та гості вшанували подвиг Героїв різних поколінь.

Творчі колективи громади підготували святкові тематичні програми за участю місцевих колективів.

Представники Ліплявської сільської ради разом з громадськістю, в знак пам’яті та шани, поклали вінки з квітами до пам’ятників, меморіалів загиблим воїнам, які знаходяться на території громади.

Висловлюємо глибоку шану кожному, хто захищав рідну землю і дякуємо ветеранам за те, що вони змогли передати новому поколінню всю наснагу, патріотизм і любов до своєї країни. Україна заплатила за мир мільйонами життів своїх кращих синів і дочок. На жаль, історія знову повторюється і сьогодні перед нами стоять молоді ветерани – воїни АТО, які зовсім недавно навіть і подумати не могли про те, що їх зватимуть ветеранами вже сучасної не оголошеної війни. Вони в ці хвилини відстоюють незалежність нашої держави та захищають цілісність східних кордонів країни. Також вклоняємось перед батьками та родинами, які виховали мужніх солдатів, справжніх героїв України! Нехай в нашій державі завжди буде чисте небо і панує мир!