Міжнародний День захисту дітей, який відзначається 1 червня – свято не тільки для дітлахів, адже воно нагадує суспільству про необхідність забезпечувати захист прав дітей не тільки у якісь конкретні дні, а й протягом всього року.

Діти - наш найдорожчий скарб, наша гордість, радість і наше майбутнє. Саме тому наш святий обов’язок зробити для них незабутнє свято.

І це свято у Ліплявській сільській територіальній громаді відзначалося 4 червня 2021 року великою кількістю заходів, на яке було запрошено маленьких жителів громади із с. Озерище, с. Келеберда, с. Сушки, с. Прохорівка та с. Ліпляве.

Ліплявським сільським клубом було підготовлено святковий концерт для маленьких жителів громади. Працівниками відділу освіти, молоді, спорту та культури було організовано і проведено спортивні естафети та дитячу безпрограшну лотерею.

Маленькі учасники брали участь у різноманітних спортивних конкурсах, іграх, естафетах. Всіх учасників змагань Ліплявський сільський голова Сергій Геращенко та начальник відділу освіти, молоді, спорту та культури Тетяна Зверева нагородили подяками та подарунками.

А ще, звичайно, не обійшлося без надувної гірки, батута та морозива. Кошти на ці розваги надали наші незмінні спонсори: Воскобойнік О.А. – директор ТОВ «НВФ «Урожай», Волочай Т.В. – директор БО «БФ «МХП – ГРОМАДІ», Трохимець О.В. – регіональний директор ВП Ліпляве ТОВ НВФ «Урожай», Молодик В.М. – голова фермерського господарства «Платан» та депутати Ліплявської сільської ради Слюсар І.М., Хорошун І.І., Чаруха О.Г.

З вітальним словом до присутніх звернувся сільський голова Сергій Геращенко: «Любі діти! Нехай роки дитинства будуть яскравими та незабутніми, а в житті кожного обов’язково засяє зірка, що вкаже шлях до щасливого прийдешнього. Ви – наше майбутнє, майбутнє нашої громади, нашої держави, нашої Планети. Тому зичу вам якомога більше щирих усмішок, приємних несподіванок долі, веселих та надійних друзів. Щастя вам, чистого і мирного неба, сонячних ранків, світлих і неповторних вражень, здоров’я та удачі на життєвих дорогах!».

Діти отримали радість, гарний настрій, багато усмішок і щасливих хвилин. Це свято надовго залишиться у дитячих спогадах як промінь світла.

Свято закінчилося, але літо на цьому тільки розпочинається і дозволить кожній дитині відчути радість і насолоду від активного відпочинку.

Можна впевнено сказати, що об'єднавши зусилля, ми зробимо все, аби захистити наших дітей, вберегти їх від гіркоти розчарувань і зневіри. Адже, саме від нас, дорослих, залежить те, як складеться доля кожної маленької людини, а відтак і нового покоління українців.

Це не просто веселе свято для самих діток, а й нагадування дорослим про необхідність захищати права дитини, щоб діти росли здоровими і щасливими, вчилися і займалися улюбленими справами!