Фото без опису

По 50 000 грн  для реалізації своїх успішніших проєктів отримають переможці конкурсу мікрогрантів «Село. Кроки до розвитку»,  який пройшов в межах проєкту «Розвиток села та протидія пандемії COVID-19 через сприяння росту малого та мікропідприємництва». Проєкт ініційовано Благодійним фондом «МХП – Громаді», який працює на територіях присутності агрохолдингу МХП, спільно з Агенціями регіонального розвитку.

Експертна комісія оголосила проєкти-переможці, автори яких отримають фінансування у розмірі до 50 000 грн на реалізацію своїх ідей. Серед 12 проєктів-переможців з Черкаської області у цьогорічному конкурсі  - двоє з Ліплявської громади!

 «Виробництво залізобетонних виробів» - Влад Савченко (Ліпляве),

«Здоровий відпочинок «Зелений туризм + Баня з фіточаном» - Олена Цеминене (Ліпляве).

50 тисяч гривень для того, щоб початківці-підприємці заснували власний бізнес та свою бізнес-ідею перетворили у реальну справу, що принесе як податки у місцеві бюджети, так і створить нові робочі місця для самозайнятості населення.

Ліплявська сільська рада підтримує переможні проекти та надає фінансову підтримку їх авторам.

 Чому, власне, потрібно підтримувати малий бізнес на сільських територіях. Є такі люди, які бажають відкрити власну справу або бажають посилити свою власну справу, та їм не вистачає мотивації, або розуміння, де брати для цього ресурс. Для невеличкого бізнесу і не завжди потрібні шалені кошти, їм треба просто показати можливості, шлях та навчити писати бізнес-плани.

Щиро вітаємо переможців та бажаємо успішного втілення в життя їхніх бізнес-починань!

 

Валентина Іванова, начальник відділу

 економічного розвитку та інвестицій