Фото без опису

 

    10 червня в Ліплявській сільскій раді за участю начальника Канівської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Негруци Марти Михайлівни відбулося засідання комісії для моніторингу дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства при сплаті податків та легалізації трудових відносин з найманими працівниками на території Ліплявської територіальної громади.

       На засідання комісії було запрошено власників земельних паїв – одноосібників та ФОП – перевізників.

         В ході засідання комісії розглянуто питання  несвоєчасних розрахунків з бюджетом громади, заборгованості по податку на доходи фізичних осіб, що сплачуються фізичними особами за результатами річного декларування, податку на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата, єдиного податку з фізичних осіб.

         Органам місцевого самоврядування делеговані повноваження щодо здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення. В зв’язку з цим засідання даної комісії в Ліплявській сільській раді проводяться регулярно.

14 травня на засідання комісії були запрошені керівники ПрАТ «Канівриба», ПАТ «Гайдарівець», СТОВ «Воля» та баз відпочинку «Комсомольська»,  «Сонячна», «Тихий ліс».

    На Комісії проведено роз’яснення з питань дотримання суб'єктами господарювання законодавства при нарахуванні заробітної плати,  легалізації трудових відносин з найманими працівниками та сплату податків по місцю фактичного розташування підприємства.

         Факти можливих порушень враховані суб’єктами господарювання.

       Ліплявська сільська рада тільки підтримує розвиток малого та середнього підприємництва на території громади. Але підприємці повинні діяти згідно діючого законодавства. У своїх виступах сільський голова Сергій Геращенко, начальник Канівської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Марта Негруца; начальник фінансового відділу Наталія Міснікова розповіли підприємцям про зміни в законодавчій базі, про підтримку та допомогу розвитку малого бізнесу виконавчим комітетом громади, наголосили на важливість та необхідність прозорої співпраці бізнесу та влади, та на необхідність наповнення місцевого бюджету, видатки з якого будуть направлені на фінансування соціальних закладів громади (школи, дитячі садочки, амбулаторію та ФАПи).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису