Фото без опису

Найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят відсвяткували жителі та гості Ліплявської громади починаючи з 4 по 6 липня.

З глибини віків прийшло до нас Купало – свято літнього сонцестояння, свято тепла, буяючої зелені, молодості та кохання.

За язичницьким повір’ям - це ніч шлюбу Бога літнього сонця Купала з Богинею води Мареною. Від того, як вшанувати це свято, залежав майбутній урожай, тому під час свята слід було «пошлюбувати» Купала з Мареною.

5 населених пунктів, які входять до громади (с. Прохорівка, с. Озерище, с. Келеберда, с. Сушки та с. Ліпляве) стали епіцентрами проведення театралізованих дійств та традиційних народних гулянь.

На всіх присутніх гостей свята чекали театралізовані вистави, а також цікаві ігри та конкурси, запальні дискотеки, традиційне купальське вогнище та частування смачною гарячою кашею.

Із вітальним словом до жителів громади звернувся голова Ліплявської сільської ради Сергій Геращенко. Щиро привітав всіх жителів громади з найколоритнішим та найцікавішим святом Івана Купала і побажав всім здоров`я, успіхів у починаннях та впевненості у своїх силах!

Колоритну атмосферу Івана Купала створювали учасники художньої самодіяльності Ліплявського та Прохорівського сільських клубів, Келебердянського та Сушківського Будинків культури.

Народне гуляння продовжилося запальною дискотекою в ритмах купальської ночі. Темно-синє небо та мерехтливі зірки на ньому показували пізню пору, проте молодь додому не поспішала. Для них свято тривало.

Щира подяка всім артистам художньої самодіяльності закладів культури Ліплявської сільської територіальної громади за яскраву акторську гру, за надзвичайно талановиті та яскраві вокальні та хореографічні виступи, нашим незміннім спонсорам: депутатам Ліплявської сільської ради Івану Слюсару та Івану Хорошуну, кандидату в народні депутати Андрію Іллєнку, ТОВ «Тарасів обрій» Наталії Пукшин, ПП Олегу Боровику за виділені кошти для проведення яскравого та веселого свята жителям Ліплявської громади, старостам старостинських округів Надаї Савченко, Тетяні Захарченко і Наталії Сквирі, працівникам СКП «Добробут» та працівникам виконавчого комітету Ліплявської сільської ради за підтримку та допомогу в організації заходів, присвячених святу Івана Купала.

Нехай гарний настрій та усмішка на вашому обличчі з’являється не тільки у свята, а й у будні дні. А кожному, хто вірить в диво, нехай зустрічається справжнісінька квіточка папороті кожного дня.

 

 

Ірина Слободяник, головний спеціаліст відділу освіти, молоді,

спорту та культури