Фото без опису

Проекти, спрямовані на розвиток учнівської молоді, є пріоритетними в контексті розбудови інфраструктури. Це стосується в першу чергу сфери освіти.

Довгоочікуваною подією стало придбання нового шкільного автобуса у КЗ «Келебердянський ліцей». Урочисто передав його керівнику закладу освіти сільський голова Сергій Геращенко.

Наразі у ліцеї навчається 107 учнів, а більшість з них доїжджає до школи із сусідніх населених пунктів громади, які приєдналися з січня 2021 року.

Відтепер учні із сіл Прохорівка та Сушки зможуть добиратися комфортно до школи. Це, перш за все, безпека дітей по дорозі до ліцею, спокій батьків і, звичайно, забезпечення рівного доступу до якісної освіти кожного учня, який проживає у сільській місцевості.

Шкільний автобус придбано через систему публічних електронних закупівель ProZorro за державною обласною програмою "Шкільний автобус" та на умовах співфінансування. Вартість шкільного автобуса становить 1 840 000 грн.

За словами директора ліцею Валентини Мірошник, отримання новенького автобуса стало для закладу довгоочікуваним подарунком, адже у планах педагогічного колективу використання шкільного автобуса не тільки для довезення дітей на навчання, а й для проведення екскурсій, участі у культурно-масових заходах громади та області. Тож такий подарунок забезпечить дітям активне шкільне життя.

Сільський голова Сергій Геращенко спільно з директором ліцею Валентиною Мірошник, начальником відділу освіти, молоді, спорту та культури Тетяною Зверевою, головним спеціалістом Іриною Слободяник та водієм шкільного автобуса Іваном Демченком здійснили огляд транспорту та перший пробний виїзд. Очільник громади відмітив, що шкільний автобус якісно обладнаний і відповідає всім вимогам чинного законодавства щодо перевезення дітей.

Придбання нового шкільного автобуса для Ліплявської громади – яскравий приклад досягнень на місцях в рамках реалізації реформи з децентралізації. Це те, що зробила громада завдяки своїй ініціативності та за підтримки голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Скічка, начальника управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерія Данилевського та депутатів Черкаської обласної ради – наголосив сільський голова.

А головне, що збуваються мрії дітей. Однією із мрій дітей було придбання нового комфортного шкільного автобуса – і ось сьогодні вона збулася!

Ставимо перед собою нові завдання! Все попереду. Все тільки починається!!!

 

Ірина Слободяник, головний спеціаліст відділу

освіти, молоді, спорту та культури

Фото без опису