Фото без опису

Сьогодні, 12 серпня 2021 року, в приміщенні Ліплявської сільської ради вели прийом громадян представники Канівського відділення обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області та Канівської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості.

Відвідувачі одержати допомогу в оформленні пенсії, консультації щодо пенсійних виплат,  переходу з одного виду пенсії на інший, умови зарахування трудового стажу та умови виходу на пенсію за віком, про порядок перебування в Центрі зайнятості та допомоги у працевлаштуванні.

Також, представник Пенсійного фонду повідомила про механізм призначення пенсії та основні фактори, які справляють вплив на визначення її розміру.  Наголосила на важливості офіційного оформлення трудових відносин для реалізації права на пенсію, зауваживши на необхідності накопичення страхового стажу, який зараховується винятково за умови сплати роботодавцем єдиного внеску в розмірі, не меншому за мінімальний.

Відповіла на запитання відвідувачів про порядок здійснення перерахунків пенсійних виплат, ознайомила з широким спектром електронних послуг  вебпорталу Пенсійного фонду і закликала активно користуватись сучасними сервісами, які дозволяють оперативно вирішувати практично увесь спектр питань соціального та пенсійного забезпечення не виходячи з дому. Розповіла про зручний спосіб призначення пенсії в автоматичному режимі та можливість попереднього подання заяви-анкети щодо вибору такого формату оформлення пенсії.