Фото без опису

СЬОГОДНІ В СЕЛІ КЕЛЕБЕРДА ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ МЕДУ.

Такий фестиваль-ярмарка до дня пасічника та свята Медового Спаса відбувся вперше в с.Келеберда  Ліплявської громади.

На площі зібралися найкращі бджолярі села. Тут і мед, і вощина, і прополіс, зразки рослин медоносів та інші продукти бджільництва. Жителі села мали змогу поспілкуватися із пасічниками, скуштувати та купити меду.

- Ми тут, щоб розказати людям про мед, щоб вони побачили його різні сорти. Мед продовжує життя людини. Ми привезли сюди мед із різнотрав’я, квітів, липи та гречки. Також є настоянки бджолиного прополісу і воскової молі – розповідають пасічники Келеберди.

На імпровізованій сцені місцеві артисти дарували пасічникам музичні привітання.

Привітав пасічників Ліплявський сільський голова Сергій Геращенко. Зазначив, що даний фестиваль проводиться з метою популяризації галузі сільського господарства - бджільництва. Перший фестиваль проведено в с.Келеберда, а в подальшому такі фестивалі будуть проводити на території всієї Ліплявської громади.

Потім на сцену запросили відомих пасічників с.Келеберди. Сергій Валентинович за багаторічну працю та вагомий внесок в розвиток бджільництва вручив подяки Рябенку Володимиру Радіоновичу, Кур’яну Михайлу Купріяновичу, Світлишному Миколі Івановичу та Роздобудьку Василю Миколайовичу. Також подякував старості Келебердянського старостинського округу Надії Іванівні Савченко за ідею та організацію проведення Фестивалю.  

Свято, яке зібрало жителів села, гостей, бджолярів було організоване на високому рівні. Окрім насиченої та цікавої культурної програми на відвідувачів чекали смачні страви, солодощі, різноманітна медова продукція.

Сподіваємось Фестиваль меду стане улюбленим святом мешканців Ліплявської громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису