Фото без опису

23 серпня, біля Будинку культури в с. Келеберда,  відбувся кінопоказ фільму  «Пекельна Хоругва» в межах Національного Туру “Кіно просто неба".

Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке - фільм-казка для всієї родини про козаків, козацький рід, Рай і Пекло, Різдво й нечисту силу. Та не просто казка, а саме химерна українська казка, яка притаманна тільки українській культурі і українському характеру. Сама історія, яка є продовженням веселого козацького химородництва Котляревського і Гоголя, вщерть напоєна українським народним гумором, козацькою героїкою і закорінена в український фолькльор і українську народну міфологію й вірування. В основу сценарію покладено твір найвідомішого казкаря України Лірника Сашка (який і є сценаристом) «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід».

Місцеві жителі розповідають, що саме так фільми в селі не дивились ніколи.

До перегляду фільму долучився Ліплявський сільський голова Сергій Геращенко,  регіональний директор ВП «Ліпляве» Олександр Трохимець та представник БФ “МХП – Громаді” Світлана Березань.

Під час заходу волонтери провели опитування серед жителів громади щодо знання сучасного українського кіно!

Тур Україною “Кіно просто неба” — це перший та масштабний національний тур українського кіно маленькими містечками та селищами країни, в яких здебільшого немає кінотеатрів.

Національний Тур «КІНО ПРОСТО НЕБА» реалізується Благодійним фондом “МХП – Громаді” у партнерстві з Асоціацією «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» та за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Щиро дякуємо організаторам за проведення такого заходу на території Ліплявської громади, за популяризацію українського кіно та за те, що даруєте людям свято!

Фото без опису