Фото без опису

14 жовтня – важлива дата. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День утворення Української Повстанської Армії та День захисників і захисниць України.

З цієї нагоди 13 жовтня, в Ліплявській територіальній громаді відбулись урочистості. У залі Келебердянського будинку культури пройшов святковий концерт, приурочений цим знаменним датам. На урочистому святі були присутні воїни АТО, ветерани Афганістану, керівництво громади та громадськість.

Розпочався святковий захід традиційно під звуки Гімну України.

Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували пам’ять військовослужбовців, земляків, загиблих на полі бою, тих, кого не дочекалися додому рідні, хто поклав своє життя заради захисту України.

Мільйони українців віддали своє життя за власну націю, за народ та державу. Захисники нашої держави і сьогодні на лінії вогню віддають душу і тіло на вівтар свободи своєї країни.

Привітав захисників зі святом сільський голова Сергій Геращенко. Керівник громади вкотре подякував нашим захисникам за їхню мужність та героїзм, які вони проявляють захищаючи незалежність та цілісність нашої держави, побажав усім присутнім здоров’я, миру та благополуччя. З нагоди свята учасники АТО та учасники бойових дій на території інших держав отримали матеріальну допомогу.

З вітальним словом перед присутніми виступили отець Олександр, голова ГО "Канівська спілка учасників АТО ООС "Нескорені" Варлам Стуруа та заступник голови Спілки Микола Порожній.

Військовослужбовці гідно продовжують традиції попередніх поколінь, і наразі несуть благородну місію, стоять на захисті свого народу та своєї рідної землі.

Чудовим подарунком для присутніх став святковий концерт. Кожен народ оспівує свою землю, захищає і славить свою країну. Цього дня зі сцени звучало чимало пісень про мужність, відвагу та любов до рідної України у виконанні колективів Келебердянського будинку культури.

Після закінчення урочистої частини захід продовжився спортивними змаганнями із стрільби, армреслінгу та підняття гирі. Біля будинку культури були облаштовані фотозони.

Закінчився захід частуванням всіх присутніх козацькою кашею.