Фото без опису

Сучасне абстрактне мистецтво заполонило собою безліч інтер’єрів, галерей і художніх салонів. Якщо людина уважно вдивляється в абстрактні твори мистецтва, то вона розуміє їх зміст, вони про щось їй розповідають. Абстрактні твори мають свою мову − це мова ліній прямих і кривих, крапок і кольорових плям, яка зрозуміла далеко не всім.

Учні 5 класу Ліплявського ліцею опановували ази мови абстрактного мистецтва. Писали нею живописну роботу на тему «Динаміка всесвіту». Разом з цим розвивали навики давати естетичну оцінку творам мистецтва, та роботам однокласників, висловлювали ставлення до переглянутих творів мистецтва, поглиблювали розуміння учнями понять «нюанс», «контраст», ознайомлювалися з творчістю майстрів абстрактного мистецтва. Урок –подорож був побудований так, що учні поетапно повинні були пройти всі космічні станцій, а саме: станція „Старт”, станція „Кольорова”, станція „Юний художник”, станція „Загадкова”, станція Абстрактна”, станція „Успіх”.

Створюючи абстрактні композиції учні не забували про правила користування фарбами. А натхненням у створенні абстрактного твору була класична мелодія, яка звучала на уроці. В кінці уроку учні із захопленням аналізували роботи свої однокласників.

Фото без опису