Фото без опису

24 листопада, відбулось чергове засідання комісії Ліплявської сільської ради по моніторингу дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства при сплаті податків та легалізації трудових відносин з найманими працівниками. В засіданні прийняли участь члени комісії, начальник Канівської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області, представники агропідприємств, які використовують для обробітку земельні ділянки, фермери.

В ході засідання комісії було розглянуто ряд питань, в тому числі основне питання, а це несвоєчасность проведення розрахунків з бюджетом громади, заборгованість по сплаті податку на доходи фізичних осіб, що сплачуються податковими агентами, із доходів платників податків інших ніж заробітна плата. Також розглядалось питання про можливість внесення змін до договорів оренди землі, орендна плата в яких становить менше 12% через додаткові угоди.

Адже захист трудових прав найманих працівників підприємств, установ та організацій, легалізація виплати заробітної плати, зайнятості населення та забезпечення своєчасних надходжень до бюджету це є основним завданням комісії

Комісія постійно проводить роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Та інформує населення громади про свою діяльність.