Фото без опису

Сьогодні, 26 листопада 2021 року з нагоди дня вшанування пам’яті загиблих під час Голодомору 1932-1933 років, біля пам’ятних знаків жертвам голодомору та політичних репресій у селах Ліпляве та Озерище відбулися мітинги-реквієм за участю сільського голови Сергія Геращенка, старости Озерищанського старостинського округу Тетяни Захарченко, представників виконавчого комітету сільської ради, навчальних закладів та учнівської молоді.

«Сьогодні ми у жалобі схиляємо голову перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932-33 років. Цими скорботними днями згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу. Голодомор став національною трагедією й окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні. І наш святий обов’язок закарбувати в серцях пам’ять про невинно загиблих», − зазначив у своєму виступі сільський голова Сергій Геращенко.

Присутні вшанували пам’ять про загиблих від мору голодом хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті на знак пам’яті про людей, які загинули в 1932 – 1933 роках внаслідок штучного голодомору,

До пам’ятників жертв Голодомору та політичних репресій присутні поклали квіти.

Україна та світ схиляють голову у скорботі.

Ми не забули.

Ми пам'ятаємо.