Фото без опису

Люди з особливими потребами – це не просто категорія людей, це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії. Станом на 01 січня 2021 року, в Україні 2,7 млн дорослих та 163,9 тис. дітей з інвалідністю. 

В Ліплявській громаді проживає 197 дорослих людей  та 13 діток з особливими потребами.

Особливої уваги потребують сім’ї, в яких проживає  по двоє та більше людей з особливими потребами. Саме такі сім’ї відвідали працівники виконкому Ліплявської сільської ради. І це не разова акція. Соціальні працівники Ліплявської громади обслуговують 103 одиноких непрацездатних громадян, з них 20 людей мають інвалідність. Таким людям виконавчий комітет виділяє матеріальну допомогу на лікування та проведення операцій. Працівники служби у справах дітей регулярно відвідують сім’ї, які потребують додаткової уваги,  надають їм консультативну, матеріальну та правову допомогу.

Ліплявський сільський голова Сергій Геращенко завжди наголошує, що саме важливе в роботі сільської ради – це турбота про людей. Відзначення цієї символічної дати  дозволяє привернути увагу суспільства до проблем тих, на чию долю випали важкі випробування.