Фото без опису

Ялинка завжди займала особливе місце серед дерев. Її вважали деревом безсмертя, яке символізує життя. Це й недивно, адже вона вічнозелене дерево. Тому наші пращури думали, що ялина користується особливими привілеями у сонця, і воно дозволяє їй бути завжди зеленою. Зимова ялинка – це сніжно зелена піраміда, яка на своїх ніжних гілках втримує частинку снігового покриву. Найбільш велична вона в своєму природному    середовищі – лісі, де й приносить величезну користь.

Не можна навіть уявити новорічне свято без ялинки. Нині є великий вибір штучних ялинок і ялинок у вазонах, та все ж таки перевага віддається лісовій красуні.

Саме ця проблема була висвітлена на екологічній акції «Нехай моя ялинка залишиться у лісі!», яка проходила у грудні 2021 року в закладах загальної середньої освіти Ліплявської ТГ - комунальному закладі «Ліплявський ліцей» та комунальному закладі «Келебердянський ліцей» Ліплявської сільської ради Черкаської області відповідно до спільного плану заходів виконавчого комітету Ліплявської сільської ради Черкаської області та ПрАТ «Миронівська птахофабрика».

Учні популяризували використання замінників вирубаних ялинок, адже на новорічне свято можна запропонувати й інший варіант. Для створення новорічного настрою та неповторного новорічного колориту, можна використати зимові букети із гілок хвойних дерев або штучні ялинки виготовлені своїми руками із різноманітних підручних матеріалів. Тоді ялинка залишиться жити в лісі і приноситиме користь та радість нащадкам.

Визначити найкреативніший виріб журі було не просто. Адже, кожна робота  зроблена дітьми по своєму була оригінальна і красива.

Але ж все таки 22 грудня 2021 року переможців було визначено.

У КЗ «Келебердянський ліцей» переможцями стали:

І місце – Тьопенко Слава, 4 клас;

ІІ місце – Войцеховська Карина, 2 клас;

ІІІ місце – Воропай Владислава, 9 клас.

У КЗ «Ліплявський ліцей» перемогу отримали:

І місце – Попова Софія, 2 клас;

ІІ місце – Чамата Роман, 2 клас;

ІІІ місце –Бондаренко Ярослав, 5 клас.

А приз глядацьких симпатій дістався Кіфяк Раїсі, учениці 5 класу КЗ «Ліплявський ліцей».

На захід завітали Дід Мороз та Снігуронька, які вручили нагороди учасникам. Переможці отримали від ПрАТ «Миронівська птахофабрика» цінні подарунки, а всі учасники солодощі.

Ми закликаємо всіх небайдужих до природи громадян, тих, хто здатний думати про майбутнє, не рубати та не встановлювати живих ялинок.

Фото без опису