Фото без опису

27  січня  відбулося засідання 20 позачергової сесії Ліплявської сільської ради VIII скликання.

         На порядок денний засідання виносилося 32 питань.

В ході засідання депутати розглянули та одноголосно прийняли ряд рішень з земельних питань, зокрема затверджено проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадянам – жителям Ліплявської громади, технічні документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації земельних ділянок для подальшої їх реєстрації у комунальну власність відповідно до пункту 24 розділу X Перехідних положень Земельного кодексу України, внесено зміни до договорів оренди землі в частині збільшення ставок орендної плати до 12%.

Одними із основних рішень, для жителів громади, які  були прийняті – це затвердження містобудівної документації «Генеральний план населеного пункту село Озерище Черкаського району Черкаської області», «План зонування території села Прохорівка Ліплявської сільської ради Черкаської області», «План зонування території села Сушки Ліплявської сільської ради Черкаської області». Дана документація дасть змогу забезпечити планомірний, економічний, обґрунтований та комплексний розвиток села, підвищення його рівня благоустрою, створення умов життєдіяльності населення. Будуть встановлені містобудівні регламенти, визначатимуться види переважного та супутнього використання земельних ділянок, граничні параметри дозволеного будівництва в цих зона, буде проводитись раціональне використання території населених пунктів, створення сприятливих умов для залучення інвестицій у будівництво, забезпечення вільного доступу громадян до інформації стосовно розвитку населеного пункту та інше.

Також, на засіданні сесії депутати затвердили Статут Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Ліплявської сільської ради Черкаської області» у новій редакції та прийняли рішення «Про організацію харчування дітей у закладах освіти Ліплявської  сільської ради».

Всі питання сесії попередньо були детально розглянуті та обговорені в постійних профільних комісіях сільської ради. Депутати всі рішення підтримали одноголосно.

Фото без описуФото без описуФото без опису