Шановні жителі громади. Звертаємось до Вас з закликом до здорового глузду.

 

У багатьох регіонах України діє так званий "сухий закон" під час воєнного стану. Якщо коротко, то зумовлено це тим, що під час війни всі люди мають тверезо мислити.

Одразу зазначимо, що це абсолютно законна вимога. Відповідну заборону ввели на виконання Закону України "Про правовий режим воєнного стану" та "Про затвердження Указу Президента "Про введення воєнного стану в Україні".

Одна з причин заборони продажу алкоголю – негативний вплив на здатність людини мислити та адекватно реагувати на небезпеку.

У тверезому стані ми здатні пристосовуватися до ситуації і природним шляхом знижувати відчуття тривоги. Натомість, алкоголь лише "дратує" хімічні речовини у нашому мозку, що призводить до їх виснаження.

У хмільному стані здатність людини обробляти думки та приймати раціональні рішення знижується. Це може стати передумовою до проявів насильства та агресії навіть до близьких людей.

Але на жаль, деякі наші співвітчизники вирішили заробити на людському нещасті і почали активно виробляти та продавати самогон. Напевно забувши про те, що вони несуть відповідальність на період воєнного стану.

Ліплявська сільська рада вимагає від так званих виробників алкогольної продукції припинити свою діяльність. В іншому випадку сільська рада змушена буде звернутись до поліції та військових про примусове вилучення готової продукції та накладення арешту на їхнє майно.

 

Виконавчий комітет Ліплявської сільської ради