Дуже часто, на вулицях по всіх селах нашої громади, можна зустріти собак різних порід та розмірів із ошийниками, які або втекли від господарів, або господарі відпустили їх на самостійний вигул.

До сільської ради часто звертаються мешканці сіл та представники від організацій, зі скаргами про те, що собаки, які живуть на території домоволодінь мають вільний доступ з домоволодіння на вулицю. Це становить небезпеку для всіх людей, які проходять чи проїжають на велосипедах повз домоволодіння.

Собак у населених пунктах – можна тримати у вільному вигулі на ізольованій, добре обгородженій території (в ізольованому приміщенні), на прив’язі або без неї. Якщо з території є доступ на вулицю, тварин потрібно тримати в вольєрі або на прив’язі.

ПАМ’ЯТАЙТЕ, ваші тварини можуть стати причиною конфліктів і невдоволення людей. Шум, «собачі весілля», неприбрані екскременти на узбіччях доріг, доріжках, тротуарах – причини сварок із сусідами та перехожими. Не кажучи вже про те, якщо ваша собака заподіє шкоду людині (вкусить, зіпсує майно) – відповідальність за її дії будете нести господар.

Якщо ваш вихованець рветься на вулицю на «собачі весілля – стерилізуйте його або посильте нагляд за твариною.

Враховуючи вищевикладене, виконавчий комітет Ліплявської громади просить всіх громадян дотримуватись «Правил тримання собак, котів і хижих тварин у населених пунктах», та у жодному разі не випускати собак самостійно гуляти по населеному пункту та не допускати доступ тварин з домоволодіння на вулицю!!!

За порушення відповідних правил, відповідно до ст. 152 КУпАП накладається штраф на громадян у розмірі від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів громадян (від 340 грн до 1360 грн).

Зробимо  села нашої громади безпечними та комфортними для проживання РАЗОМ!

 

 

Виконавчий комітет Ліплявської сільської ради