Фото без опису

Які тимчасово переселені особи отримають допомогу?

Допомогу отримають люди, які перемістилися з тимчасово окупованої території у Автономній Республіці Крим і м. Севастополя, а також з територій активних бойових дій, які визначені в переліку, затвердженому розпорядженням Кабміну від 06.03.2022 р. № 204-р, і отримали довідку про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб.

Допомогу автоматично, без додаткового звернення, отримають також внутрішньо переміщені особи, які станом на 1 березня 2022 року отримували щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, у т. ч. на оплату житлово-комунальних послуг відповідно до постанови Кабміну від 01.10.2014 р. № 505.

Як отримати допомогу?

 

По-перше, потрібно стати на облік як внутрішньо-переміщена особа та отримати відповідну довідку.

По-друге, необхідно подати заяву на отримання допомоги на проживання.

Заяву з наступного тижня можна буде подати до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад, уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або центру надання адміністративних послуг.

«До кінця тижня необхідні зміни будуть внесені до програмного забезпечення, також за цей час налагодимо диференціацію розмірів виплати в залежності від категорії особи, яка звертається. Отже, вже з початку наступного тижня можна звертатись з заявами на отримання допомоги», - поінформувала Марина Лазебна.

Також після необхідних доопрацювань подати заяву можна буде через програмні засоби Порталу Дія. Орієнтовно доопрацювання буде завершено до кінця місяця.

Розмір отриманої допомоги на проживання не буде враховуватися при обчисленні сукупного доходу сім'ї при наданні всіх інших видів соціальних допомог, які надаються з урахуванням доходу.

Також я прошу тих, кому допомога не потрібна, хто не втратив роботу і може забезпечувати себе самостійно на новому місці, поступати згідно того, що Вам підказує совість», - прокоментувала Марина Лазебна.

                                                                   

                                                        Виконавчий комітет Ліплявської сільської ради