Фото без опису

25 квітня 2022 року під головуванням начальника відділу освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету Ліплявської сільської ради  Тетяни Зверевої, за участі головного спеціаліста Ірини Слободяник, начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності Тамари Стрілець та керівників закладів загальної середньої освіти Галини Кубар і Валентини Мірошник відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти.

До порядку денного нарад входили питання:

1. Про завершення 2021-2022 навчального року в умовах воєнного стану.

2. Вступна кампанія 2022 року.

Відповідно методичних рекомендацій, від 01 квітня 2022 року в межах автономії рекомендовано закладам загальної середньої освіти:

- забезпечити виконання освітніх та навчальних програм, навчального плану, організацію самостійної навчальної діяльності учнів, додаткові консультацій із використанням технологій дистанційного навчання.

Крім того, начальник відділу освіти, молоді, спорту та культури попросила керівників закладів та вчителів звернути особливу увагу на необхідність психологічної підтримки дітей.

Оцінювання, зокрема підсумкове, результатів навчання здобувачів освіти може здійснюватись у разі потреби з використанням технологій дистанційного навчання, а складання ДПА цього року скасовано.

Також в умовах воєнного стану особливо важливо забезпечити права учнів і дати їм можливість продовжувати здобувати освіту, зокрема, в установленому порядку перевести їх на наступний рік навчання, видати свідоцтва досягнень або табелі навчальних досягнень, а також документи про здобуття освіти.

Свідоцтво може видати школа за місцем постійного чи тимчасового проживання, зокрема й приватні заклади освіти, у випадку, якщо дитину зараховано до нової школи. Усі діти, які навчаються зараз не у своїх школах, а також перебувають за кордоном та продовжують навчатися у дистанційному форматі, отримають документ про завершення навчального року. Незалежно від форми навчання (онлайн, офлайн, змішане), результати будуть зараховані.

У своїх виступах начальник поінформувала про стан виплати заробітної плати працівникам закладів освіти, організацію роботи із замовлення випускникам шкіл документів про здобуття базової та повної загальної середньої освіти.

Зовнішнє незалежне оцінювання цього року відбудеться у спрощеному форматі. Відповідні зміни вже затвердила Верховна Рада України.

Для вступників розроблять національний мультипредметний тест з трьох предметів:

- української мови,   - математики,   - історії України.

Наперекір надзвичайним умовам, освітня галузь продовжує працювати: здійснюється організація освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання.

Учасники наради у ході спілкування отримали відповіді на запитання, які сприятимуть підвищенню рівня організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти.