Фото без опису

Дорогі ветерани! Дорогі наші захисники ! Дорогі Українці!

8 травня – в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. 9 травня – державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День перемоги).

Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років". Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

  Цей день встановлений задля  вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих.

Сьогодні відбулося урочисте покладання квітів до Братських могил в усіх селах громади.  

Висловлюємо безмежну вдячність усім, хто тяжкою ратною працею наближав довгоочікуваний день визволення та кував перемогу в тилу.  Низький уклін вам за це!

  День перемоги назавжди залишиться в нашій пам’яті, як символ героїчного минулого.

  Бажаємо всім захисникам Вітчизни міцного здоров’я на довгі літа, щастя, злагоди та мирного неба над головою вам і вашим родинам.

  Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни.

 Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила.  Разом – ПЕРЕМОЖЕМО!!!

 

Сергій ГЕРАЩЕНКО сільський голова Ліплявської сільської ради

Виконавчий комітет та депутатський корпус Ліплявської сільської ради