Фото без опису

           За визначенням, сім’я, яка опинилися в складних життєвих обставинах, - це сім`я, яка повністю або частково втратила свої виховні можливості через ті чи інші причини.

        У результаті цього в таких сім`ях складаються несприятливі умови для виховання дітей, ці сім`ї характеризуються певними негативними проявами.

Виявлення та облік сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, а також подальша робота з ними є одним з головних завдань діяльності Служби у справах дітей Ліплявської сільської ради.

         Під час воєнного стану посилено нагляд та контроль за сім’ями з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

         Так, 25.07.2022 працівниками Служби у справах дітей Ліплявської сільської ради спільно з начальником СЮП ВП ГУНП в Черкаській області, старшим лейтенантом поліції Меньших Павлом, інспектором сектору ювенальної превенції ВП ГУНП в Черкаській області, капітаном поліції Гапненком Костянтином та лейтенантом поліції Білобородовою Олександрою було здійснено виїзд в сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, під час якого проведено обстеження даних сімей.

         З батьками проведена профілактична робота щодо забезпечення належних умов проживання дітей, надана консультативна допомога стосовно неналежного виховання дітей, зовнішнього вигляду дітей, ведення батьками здорового способу життя, недопущення вчинення насильства та порушення прав дітей, попередження бездоглядності та безпритульності, вчинення дітьми правопорушень.