Фото без опису

Вперше в історії, сьогодні, 28 липня 2022 року, Україна відзначає День Української Державності. Ця пам'ятна дата покликана звернути увагу суспільства на традиції українського державотворення, які мають понад тисячолітню історію. Адже в умовах інформаційної війни, коли агресор маніпулює історією, пам’ять про сторінки минулого є надзвичайно важливою.

Цього дня відбулися церемонії покладання квітів у населених пунктах Ліплявської громади до пам'ятників і пам'ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та учасників заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування російської збройної агресії.

Сільський голова Сергій Геращенко зазначив, що відважні українські воїни стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну, саме їхні подвиги надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією. Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів. І схиляємося перед дітьми, які втратили батьків.

Згадаймо кожного, хто віддав своє життя за Україну, хто сьогодні мужньо боронить кордони нашої держави.