Фото без опису

Ліплявська сільська рада інформує про програму підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції у вигляді бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення та спеціальної бюджетної дотації за утримання корів усіх напрямків продуктивності.

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам с/г продукції, затвердженого Постановою КМУ від 16.08.2022 № 918, бюджетні кошти надаються за такими напрямками:

-бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності — у розмірі 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372 000 гривень для одного отримувача;

-спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, — у розмірі 5300 гривень на одну корову, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача.

Отримувач може скористатися одноразово одним із визначених у цьому пункті напрямів.

Фінансова підтримка надається сільськогосподарським товаровиробникам, в тому числі фізичним особам, обробляють від 1 до 120 га  с/г угідь або які утримують у власності від 3 до 100 корів.

Підтримка надаватиметься лише тим виробникам, які зареєстровані у Державному аграрному реєстрі (dar.gov.ua).

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами Державного аграрного реєстру з 1 вересня поточного року, граничний строк подання заявки - 15 листопада поточного року.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий електронний кабінет до Державного аграрного реєстру отримувачами.

На заявку накладається електронний підпис отримувача, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

Відповідальність за достовірність відомостей, що містяться у заявці, несе отримувач.

Звертаємо увагу, що для отримання дотації за утримання корів – тварини мають бути зареєстровані у Реєстрі тварин, для дотації на площу угідь – відомості про площі посівів сільськогосподарських культур та насаджень плодово-ягідних культур, хмелю і винограду мають бути внесені у Державний кадастровий реєстр та Реєстр речових прав.