Фото без опису

Відповідно до Угоди про фінансову підтримку між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку у рамках Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» до кінця 2024 року усі громади в Україні мають розробити план розвитку своїх територій.

З метою максимального врахування громадських та приватних інтересів, а також інтересів бізнесу, зареєстрованого в нашій громаді, 13 грудня 2022 року відбулася перша зустріч по створенню робочої групи з формування завдання на розроблення комплексного плану просторового розвитку території Ліплявської територіальної громади.

До робочої групи увійдуть керівництво та депутати сільської ради, начальники профільних відділів та представники громадськості від кожного старостинського округу.

Під час засідання представник організації-розробника ТОВ «УКРГРУППРОЕКТ»  ознайомив присутніх із вимогами та завданнями, які стоять перед робочою групою.

Комплексний план просторового розвитку території громади – це документ, який дає можливість перетворити бачення щодо майбутнього громади в інструмент управління її розвитком. Він вирішує у межах території усієї громади наступні питання:

  • визначення функції території;
  • забезпечення соціальною, транспортною та інженерною інфраструктурою;
  • формування сприятливого середовища для мешканців;
  • створення умов для розвитку місцевого бізнесу та залучення інвестицій.

В процесі розроблення комплексного плану інвентаризуються ресурси громади, земельні, лісові, водні, надра, а це одна із передумов їх ефективного та раціонального використання. В результаті – розкриються нові можливості та потенціал громади, відбудеться економічне зростання та збільшення дохідної частини місцевих бюджетів.

Такі зустрічі проводяться для збору нових ідей або ініціатив, що у подальшому допоможе уникнути потенційних конфліктних ситуацій на стадії затвердження комплексного плану. Від кількості цих ідей, бачень та планів  залежить можливість майбутньої реалізації, адже всі дозвільні документи будуть надаватись лише на підставі комплексного плану. Тому чим більше ідей – тим більше можливостей.

 

 

Виконавчий комітет Ліплявської сільської ради