Фото без опису

Щорічно з 2006 року в Україні 14 грудня вшановують пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС. День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС було затверджено Указом Президента України 10 листопада 2006 року. Дату 14 грудня було обрано Президентом не випадково. Саме в цей день 2000 року було закінчено роботи з будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком атомної станції, а 15 грудня АЕС була повністю зупинена.

Аварія на Чорнобильській АЕС до цього дня вважається однією з найбільш масштабних атомних катастроф минулого століття. Трагедія сталася в ніч на 26 квітня 1986 року. У засобах масової інформації прийнято вживати термін «чорнобильська катастрофа». Сучасні дослідники так і не прийшли до єдиної думки про те, хто винен у трагедії. У той час, як наслідки такої аварії недооцінені до цих пір.

Сьогодні, 14 грудня в Ліплявській громаді вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Присутні поклали квіти до пам’ятного знаку та вшанували хвилиною мовчання пам’ять померлих ліквідаторів, які віддали своє життя рятуючи народ України.

Шана ліквідаторам та усім тим хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю.

Чорнобильська ядерна катастрофа ніколи не зітреться з пам’яті людства. В ім’я життя на землі спільними зусиллями треба долати її тяжкі наслідки, дбати про те, щоб подібного не сталося в майбутньому.