Фото без опису

Від 30 листопада 2022 року запроваджено нові підходи до надання державної соціальної допомоги під час воєнного стану. Це пов’язано з набуттям чинності постанови КМУ від 15.11.2022 № 1320.

Отже, особам, які отримували виплати державних допомог автоматично під час воєнного стану та наразі не проживають за межами громад, включених до Переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), для продовження виплат необхідно з 1 січня 2023 року подати заяву з повним пакетом документів для призначення державної допомоги.

При цьому виплачені під час воєнного стану кошти до моменту подання нових заяв та документів, не підлягають поверненню.

Вказані зміни стосуються таких видів державної соціальної допомоги :

-державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям;

-допомога на дітей одиноким матерям;

-допомога на дітей над якими встановлено опіку чи піклування;

-щомісячна грошова допомога особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу;

-тимчасова державна соціальна допомога непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату;

-допомога на проживання ВПО;

-державна соціальна допомога особам з інвалідністю з дитинства, та дітям з інвалідністю;

-державна соціальна допомога особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю.

Зважаючи на зазначене просимо отримувачів соціальних допомог по Ліплявській громаді з 1 січня 2023 року звернутись до уповноважених осіб у старостатах для переоформлення виплат.

З 1 січня 2023 року автоматичного продовження виплат не буде!