Фото без опису

Багато планів і задумів мали ми на цей рік, але, на жаль, в них безцеремонно втрутилася сусідня держава - агресорка. Тож, замість очікуваної розбудови громади, довелося вирішувати питання зовсім іншого ґатунку. Місцеве самоврядування у військовий час стало одним із тих форпостів, на яких трималася наша державність, і ми пишаємося тим, що змогли вистояти у такі буремні часи, зберегти громаду та її мешканців, і, в першу чергу, завдяки небайдужим людям, нашим військовим.

Завдяки нашим відважним захисникам, які звільняють кілометр за кілометром, місто за містом, вибивають ворога з української землі, Ліплявська громада у безпеці.

Підтримати наші Збройні сили в цей тяжкий період наше найголовніше завдання. Ліплявська громада одна з перших громад перерахувала 133 234 грн. для потреб Збройних Сил України. Це особистий внесок всіх працівників виконавчого комітету, працівників Центру надання соціальних послух, працівників освіти та культури, які за власною ініціативою віддали свій одноденний заробіток на підтримку наших воїнів.

З перших днів війни Ліплявська громада неодноразово відправляла партії гуманітарного вантажу для наших захисників і захисниць, а це понад 7000 банок консервів із продукції, яку надала громаді ПрАТ «Миронівська птахофабрика», керівник – Ольга Форостяна, а виготовляли м’ясні консерви місцеві жителі, яким уклін і шана за їхню працю. ФОП Касіч Раїса Андріївна передала на виготовлення рибних консервів близько 200 кг риби.

Для того щоб доставити цю продукцію нашим захисникам була задіяна транспортна логістика ТОВ «НВФ «Урожай», директор – Олександр Воскобойнік.

Також небайдужими жителями сіл Озерище, Ліпляве, Келеберда, Сушки та Прохорівка в 2022 році було зібрано понад 20 тонн домашньої продукції та товарів, а це: овочеві консерви, овочі, крупи, засоби гігієни, смаколики, малюнки та інше.

Такі ж гуманітарні вантажі були відправлені громадам Харківщини, Херсонщини та Київщини, які перебували під окупацією.

Щодня зранку до вечора у селах Келеберда та Ліпляве небайдужі плетуть маскувальні сітки для військових. Це жінки і діти. Тут для всіх є робота: одні приносять тканину, інші ріжуть, треті плетуть.

Плетіння маскувальних сіток — це кропітка ручна робота. Проте ніхто не нарікає. Навпаки: люди радіють, що можуть допомогти захисникам, адже завдяки маскуванню вони зберігають свої життя і приховують від ворога те, що він не повинен побачити.

Добра справа започаткована в громаді. Це виготовлення окопних свічок для наших захисників з нанесенням побажань та слів вдячності. До цієї справи долучились учасники вокального ансамблю «Берегиня», працівники та дитячі колективи художньої самодіяльності Ліплявського СБК, працівники та учні Ліплявського та Келебердянського ліцеїв.

Усю роботу поділили: хтось обрізає бляшанки, хтось нарізає картон, інші топлять віск і заливають свічки.

Окопні свічки можуть освітити або обігріти невелике приміщення. Їх можна використовувати для розігріву води чи їжі, або підсушити одяг. Вони не бояться ані вітру, ані вологи. До того ж маленька бляшанка може прогоріти три з половиною години.

Додамо, що збір необхідних матеріалів ще триває.

Також наша громада внесла свій внесок в забезпечення своїх земляків-захисників шанцевим інструментом у новостворену військову бригаду. Було зібрано 129 лопат, 129 держаків та 19 сокир.

Подяка всім, хто не залишився осторонь та відреагував на прохання.

Ліплявська громада неодноразово долучалась за зверненням благодійної організації «Всеукраїнський рух «Взаємодія» до збору сільськогосподарської продукції, з метою створення спеціальної суміші, завдяки якій формується набір для швидкого приготування борщу. Спільними зусиллями ми змогли зібрати понад 7 тонни сільськогосподарської продукції, яка вирощена у власних домогосподарствах.

Щира подяка всім активним та небайдужим жителям нашої громади.

В 2022 році наша громада долучилась до благодійної акції, яку ініціювала ГО «БФ «МХП-Громаді». Так, завдяки народним умільцям громади, які безкоштовно надали свої роботи для участі в акції, на ярмарку-продаж до Польщі відправлено різні вироби: картини, рушники, скатертини та інше. Всі кошти вилучені на ярмарку були спрямовані на придбання медичного обладнання для госпіталів та медичних закладів, де лікуються бійці ЗСУ.

Також наша громада спільно з БФ «МХП-Громаді» надала допомогу військовій частині, яка займається ремонтом та забезпеченням техніки для Збройних Сил України.

У селі Келеберда проводилися благодійні акції та ярмарки на яких можна було придбати різноманітні смаколики та власноруч виготовлені вироби. Під час заходів було зібрано 13402 гривень. Всі кошти були спрямовані на потреби Збройних Сил України.

Працівники виконавчого комітету сільської ради та структурних підрозділів протягом року здавали кошти від одноденного заробітку на потреби наших воїнів. Таким чином назбирали  106 540 грн. На ці кошти були куплені: теплі речі військовим, саперні лопатки, буржуйки, парафін для виготовлення окопних свічок, а також була надана частина коштів на придбання двох тепловізорів. Працівники виконавчого комітету і надалі продовжують збирати кошти для потреб ЗСУ.

Дякуємо всім жителям сіл Озерище, Ліпляве, Келеберда, Сушки та Прохорівка, всім, хто долучається до добрих справ, відновлення громади, ставиться з розумінням до тимчасових труднощів і проблем. Велика подяка ЗСУ за можливість працювати і жити вдома.

 

Переможемо!

Слава Україні!