Фото без опису

Ліцеїсти разом з лісівниками філії "Золотоніське лісове господарство" ДП «Ліси України» здійснили екологічну мандрівку. Під час якої лісівники ознайомили молоде покоління з працею лісівників, розказали про роль лісу в житті людини, влаштували цікаві конкурси для дітей, а в кінці пригостили їх солодощами. Лісничим Ліплявського лісництва Олександром Чарухою та інженером з лісових культур Лістровою Оленою проведено просвітницьку бесіду: «Зберегти природу – зберегти життя».

Як зазначив Олександр Григорович: «Ліс потрібно любити, і щодня плекати дбайливе ставлення до природи. Ми ставимо собі за мету поглибити знання підростаючого покоління про значення лісу в природі та житті людини і навчити застосовувати ці знання на ділі, дати школярам, корисні поради щодо бережливого ставлення до лісу, а також пропагувати серед молоді ідеї стійкого розвитку екосистем, розвивати екологічне мислення».

Прогулявшись, весняним лісом, надихавшись цілющого повітря, посадивши своє деревце, отримавши «море» вражень мандрівники разом з лісівниками дійшли висновку, що лише спільна мета та прийняття власної відповідальності за охорону природи дасть змогу вирішити суспільно значущі екологічні проблеми.

Тож, всім людям треба пам’ятати, що ліс – це не тільки безцінний дар природи, але її краса, втілення життя і здоров’я. Нам просто потрібно старатися, щоб цю неповторну красу лісів побачили і наші нащадки! Так давайте збережемо багатство нашої природи – наші ліси! Зробити це – обов’язок кожного з нас.