Фото без опису

Великдень – велике, радісне та світле свято. А фарбування яєць до Великодня – одне з найприємніших занять, де кожен може проявити власну фантазію та зробити крашанку особливо унікальною. Християни дарують один одному крашанки, які символізують нове життя, добро й благодать.

Сьогодні існує безліч барвників, з якими просто перетворити яйце у витвір мистецтва. Однак найцікавішим способом буде природний – від наших бабусь та дідусів. Так, створити різнокольорові крашанки допоможуть звичайні овочі та фрукти! Тут підійдуть цибулиння, морква, буряк, червона капуста, куркума тощо.

Фарбувати яйця та прикрашати їх у найрізноманітний спосіб спробували дівчатка Ліплявського ліцею, відвідавши майстер-клас з виготовлення крашанок, який відбувся на базі Канівського народного декоративного музею.

На початку заняття юні майстрині ознайомилися з різними техніками виготовлення крашанок та матеріалами, необхідними для роботи. Після чого спробували власноруч створити шедеври – великодні крашанки.

Працювали дружньо, творчо і завзято, відкривши для себе красу української культури та українських традицій. Ну і, звісно, тепер кожна з учасниць знає, як правильно розмальовувати писанки, оздоблювати писанки, тепер кожна з них зможе навчити своїх друзів та майбутніх дітей, як правильно це робити.

КЗ «Ліплявський ліцей» висловлює слова вдячності адміністрації та працівникам Канівського народного декоративного музею за надану допомогу та багаторічну співпрацю.