Фото без опису

Нині в педагогічну практику міцно ввійшли численні музейно-освітні програми для вихованців освітніх установ. Ліплявський ліцей вже багато років в тісній співпраці з Шевченківським національним заповідником. І ось саме сьогодні стали учасниками акції "Зроби подарунок музею''.

Жителька села Ліпляве, Тетяна Іванівна Савченко, подарувала в Шевченківський національний заповідник цілий сімейний статок: с/г інвентар та предмети старовинного вжитку, які передавалися в родині з покоління в покоління; вишиванки, рушники та скатертини, вишиті ще бабусею пані Тетяни, Мокровольською Мотрею Потапівною (жителькою с. Черниші, 1912 року народження), яка вишивала на замовлення жителів Переяслава. Доповнила фонд музею цілою колекцією ляльок мотанок, виготовлених власноруч.

"Ці, на перший погляд, прості і на сьогоднішній день нікому не потрібні речі, мені дуже дорогі, але передавши їх до музею, вони отримають нове життя і будуть представлені на виставках та в експозиції музею. Будуть розповідати історію нашого краю майбутнім поколінням"- говорить Тетяна Іванівна.

Висловлюємо слова вдячності нашій майстрині, Тетяні Савченко, за небайдужість, активну життєву позицію, неоціненний внесок у розвиток музейної справи та виховання високопатріотичної молоді.