Фото без опису

37 років минуло з моменту найбільшої в історії людства техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС, яка є болем для всієї України. У мирний час Україна втратила частину своєї території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання, а також тисячі людських життів, яких вбив і вбиває досі ніби мирний атом.

Вічна пам’ять справжнім героям, які віддали своє життя в боротьбі з радіаційною катастрофою, долаючи її наслідки, заради спасіння нашої землі і людей від страшної аварії. Їх подвиг – безсмертний!

У 2022 році, під час російської агресії, московські орки захопили Чорнобильську АЕC. І лише героїзм наших бійців та атомників, які виховувалися на героїзмі ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, зміг зупинити нову масштабну атомну катастрофу. Вони врятували Україну та світ від Чорнобиля-2.

Тому сьогодні слово «Чорнобиль» − це не лише назва місця катастрофи, а й слово-синонім безпрецедентної мужності та героїзму обох поколінь пожежників, військових, інженерів, вчених, усіх, хто був причетний до захисту людей він наслідків «мирного атому».

Сьогодні, в День пам'яті Чорнобильської трагедії, біля пам’ятника жертвам Чорнобиля у с.Ліпляве вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції. 

Звертаючись до присутніх, які прийшли вшанувати пам’ять загиблих від чорнобильської трагедії, сільський голова Сергій Геращенко зазначив, що події 26 квітня 1986 року змінили Україну, змінили світ. Цей день не минув безслідно, він буде завжди об’єктом уваги, одним спогадом, однією печаллю, однією надією. Хвилиною мовчання присутні вшанували пом'ять загиблих. Після чого голова громади вручив ліквідаторам ЧАЕС матеріальну допомогу, виділену виконавчим комітетом Ліплявської сільської ради.

У заході взяв участь начальник другого відділу Черкаського РТЦК та СП підполковник Валентин Сивак, який подякував ліквідаторам за те, що йшли у ядерне пекло рятувати всіх нас, розуміючи небезпеку, усвідомлюючи наслідки та вручив подяки за мужність і самовіддану працю при ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Слава героям-чорнобильцям. Мир душам тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня!