Фото без опису

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників.

9 травня Україна вперше разом з ЄС відзначає на державному рівні День Європи. В цей день ми згадуємо про історію європейської інтеграції та, як народи, що свого часу ворогували, зуміли об’єднатися заради спільного майбутнього. Наша держава подала заявку на вступ до Європейського Союзу в лютому минулого року.

У Ліплявській сільській територіальній громаді, на ознаку єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті та з метою поширення інформації щодо завдань, цілей та діяльності Європейського Союзу, 19 травня відбувся спортивно-масовий захід до Дня Європи серед учнів 5-х класів КЗ «Ліплявський ліцей» та КЗ «Келебердянський ліцей» Ліплявської сільської ради.

Спортивно-масовий захід проведений у спортивній залі КЗ «Ліплявський ліцей».

Так, під час товариської зустрічі маленькі європейці мали змогу цікаво та з користю для здоров’я провести своє дозвілля.

Відзначення Дня Європи в Україні – це важливий крок у становленні України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

Разом ми – Європа!