Навчання у школах України розпочнеться 1 вересня. Чи будуть діти ходити на уроки, чи навчатимуться онлайн, залежить від безпеки в кожному населеному пункті. Головна умова очного навчання — укриття в школі. 

Тому для початку очного навчання та для захисту дітей у КЗ «Ліплявський ліцей» за ініціативи Ліплявського сільського голови Сергій Геращенка, керівника закладу освіти та батьківського комітету був даний старт для початку проведення робіт по монтажу захисної споруди-укриття, яка складається із залізобетонних конструкцій та в якій може бути розміщено 200 осіб.

Ця захисна споруда, яку ми можемо пристосувати для учнів, убезпечать їх від повітряної ударної хвилі, від використання стрілецької зброї, уламків від ракет.

Так, зусиллями керівництва ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» було закуплено модульні залізобетонні конструкції для облаштування укриття, організовано їх доставку до ліцею та розвантаження.

Виконавчий комітет Ліплявської сільської ради за власні кошти залучить підрядну організацію для проведення монтажних робіт та облаштування даного укриття.

Висловлюємо щиру подяку за сприяння та допомогу в проведенні робіт по встановленню укриття першому заступнику голови правління МХП Юрію Мельнику, директорці БФ «МХП-Громаді» Тетяні Волочай, директорці ПрАТ «Миронівська птахофабрика» Ользі Форостяні,  директору ВП «Ліпляве» Олександру Трохимцю, менеджеру БФ «МХП-Громаді» Віталію Очеретяному.

Щиро дякуємо за те, що проблеми навчання наших школярів не залишилися байдужими для Вас, за співпрацю та таку необхідну сьогодні підтримку. Ця підтримка – свідчення Вашого небайдужого ставлення до діяльності громади і розуміння важливості шкільного навчання.

Від усього серця бажаємо Вам здоров’я, злагоди, взаєморозуміння, процвітання та успіхів у Ваших справах.

Разом наближаємо перемогу! Разом ми сила!