Фото без опису

26 вересня, під головуванням Ліплявського сільського голови Сергія Геращенка, відбулося пленарне засідання чергової, 36-ї сесії Ліплявської сільської ради восьмого скликання.

У роботі сесії, на розгляд якої було винесено 16 питань, взяли участь 16 депутатів сільської ради із 21, а також члени виконавчого комітету, керівники відділів та старости сіл громади.

В зв’язку з численними зверненнями жителів громади на ситуацію, яка склалася з роботою поштових відділень на території Ліплявської громади, а це - невчасно отримані пенсії, повідомлення, газети, листи тощо, також сплата комунальних платежів, на пленарне засідання був запрошений начальник центрального відділення поштового зв’язку м.Канів Руслан Низельник.

Руслан Низельник під час свого виступу  наголосив, що останні декілька років Укрпошта проводить реформу 100% цифровізації всієї країни, Укрпошта не є державним підприємством, не утримується за рахунок бюджетних коштів, а джерелом її фінансування є власний капітал та кошти, отримані від здійснення господарської діяльності.

Тому в компанії прийняли рішення, зокрема для віддалених сіл і містечок, – запровадити новий проект та ввести в дію пересувні поштові відділення для сіл, де менше 1200 жителів. В більшості, робота побудована так, що начальник відділення надає послуги у будівлі пошти, а листоноша з водієм доставляють газети та листи в поштові скриньки, і проводять виплати тим, кому незручно прийти у відділення. Бригада пересувного відділення працює за графіком і приїжджає декілька разів на тиждень залежно від розмірів населеного пункту. Тобто для жителів нічого не змінюється, тільки покращується якість. Також це ще й безпечно. Бо є водій-охоронець, і авто обладнано сейфом. Кожна бригада вибудовує зручну для клієнтів та ефективну для роботи схему.

Такий формат обслуговування діє в селах Келеберда, Сушки, Прохорівка та Озерище. Наразі в селі Ліпляве працює стаціонарне відділення. «Про закриття відділення мова не йде. Пошта буде і все буде працювати в незалежності від того який  формат обслуговування буде, стаціонарний або буде запущено пересувне відділення. Укрпошта зробить все можливе щоб задовільнити потреби своїх клієнтів.» - запевнив Руслан Низальник.

Робота сесії розпочалася із затвердження порядку денного.

Традиційно, левова частка проєктів рішень стосувалась земельних питань. Попередньо, всі питання були розглянуті на засіданнях постійних комісій сільської ради.

Також, депутати заслухали звіт про виконання Програми соціально-економічного розвитку та культурного розвитку Ліплявської сільської ради за I півріччя 2023 року, про організацію харчування дітей у закладах освіти Ліплявської сільської ради у 2023-2024 навчальному році, внесли зміни до штатного розпису КЗ «Ліплявський ліцей» Ліплявської сільської ради.

Завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу та якісній підготовці проєктів рішень з усіх винесених на розгляд питань були прийнятті відповідні рішення. 

Сесія традиційно пройшла злагоджено та конструктивно.

Згідно регламенту Ліплявської сільської ради рішення з усіх питань порядку денного будуть оприлюднені на офіційному Веб-сайті сільської ради.

 

 

 

 

 

 

 

 .