Фото без опису

Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти насильства», в рамках якої  проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї.

Протягом 16 днів заходи з попередження насильства над дітьми в усіх його проявах, над жінками, над людством в цілому проходять і в загальноосвітніх навчальних закладах району. Метою привернення уваги учасників навчально – виховного процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, адже найвищою цінністю будь – якої держави є людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність та безпека.

Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Проведені заходи стануть приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприятимуть вихованню людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги  до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.