Фото без опису

14 грудня вся Україна вшановує героїв - учасників ліквідації наслідків техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції, що сталася у 1986 році. Вшановують героїчних та самовідданих людей, багато з яких заплатили за це власним життями і здоров’ям, вшановують тих, кому вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

Своїх героїв треба знати, шанувати і пам’ятати. Час може лікувати від усього, але не від пам’яті. Пам’ять… Саме вона і є рушієм еволюційного поступу в майбутнє й оберегом найвищих загальнолюдських цінностей.

Сьогодні в Ліплявській громаді вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Зі словами вдячності до ліквідаторів Ліплявської громади звернулися секретар Ліплявської сільської ради Ніна Голуб, директор КЗ «Ліплявський ліцей» Галина Кубар, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС Василь Дубенець та учні ліцею. Присутні поклали квіти до памʼятного знаку та вшанували хвилиною мовчання пам’ять померлих ліквідаторів, які віддали своє життя рятуючи народ України.

Глибока шана та щира подяка усім ліквідаторам, хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи! Вічна пам’ять тим, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч…І якщо народ пам’ятає уроки своєї історії, він вартий того, щоб дивитися у майбутнє.