Фото без опису

29 лютого 2024 року в залі виконавчого комітету відбулася 41 чергова сесія Ліплявської сільської ради VІII скликання.

Перед пленарним засіданням волонтер Сергій Василенко передав прапори від 47 Бригади Магура та 54 ОМБР. Це подарунок від воїнів на знак вдячності за допомогу, яку надавали працівники виконавчого комітету сільської ради, старостинських округів громади, закладів культури. Традиція передачі прапора із найкращими побажаннями – це насамперед висловлення вдячності, шани за підтримку та нагадування усім, що наші безстрашні захисники щохвилини боронять  державу від ненависного ворога.

Робота сесії розпочалася із затвердження порядку денного. Надалі, відповідно до порядку денного, депутати Ліплявської сільської ради розглянули 13 питань соціально-економічного, фінансового характеру.

Зокрема, депутати заслухали звіт сільського голови про виконану роботу та діяльність виконавчого комітету сільської ради за 2023 рік. Сільський голова Сергій Геращенко поінформував присутніх про проведену роботу на території Ліплявської громади впродовж звітного року.

Зупинився на питанні виконання бюджету у 2023 році, а саме, дохідна частина сільського бюджету виконана більш, ніж на 100%. На рік було затверджено 26,161 млн. грн., а надійшло 30,252 млн. грн., повідомив про субвенцію з державного бюджету у розмірі 17,358 млн. грн. 

Також зазначив, що всі, заплановані проекти були реалізовані у звітному році у сфері освіти, соціального захисту, охорони здоров’я, інфраструктури. У своєму виступі голова громади подякував усім, хто долучився до розвитку Ліплявської громади в попередньому році.

«Зроблено чимало. Усі ми у минулому році переформатувались і спроектували усю свою роботу на формування надійного тилу ЗСУ. Попри усі виклики освітня, медична, соціальна та комунальна галузі працювали в звичайному режимі. Нам вдалося не лише утримати показники попереднього року, а й підвищити їх. Дякую кожному за щоденну працю, тому що звіт – це не про роботу однієї людини, а цілої команди», – зазначив сільський голова Сергій Геращенко.

Під час пленарного засідання депутати заслухали звіт про виконання Програми соціально-економічного розвитку Ліплявської громади за 2023 рік, у якій визначені основні напрямки та орієнтири подальшого розвитку громади з урахуванням потреб різних галузей.

Депутати затвердили звіт про виконання бюджету сільської територіальної громади за 2023 рік та внесли зміни в бюджет на поточний рік, прийняли Програму «Реформа системи шкільного харчування на 2024-2027 роки», заслухали звіти постійних комісій сільської ради.

Наостанок депутати розглянули низку питань зі сфери земельних відносин і прийняли відповідні рішення.

Відповідно до регламенту Ліплявської сільської ради рішення з усіх питань порядку денного будуть оприлюднені на офіційному Веб-сайті сільської ради.

Фото без опису