Фото без опису

У Ліплявській громаді триває ІІ етап всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти громади у 2023/2024 навчальному році під гаслом «Разом переможемо».

22 березня 2024 року участь у змаганнях зі спортивного орієнтування взяли команди закладів загальної середньої освіти Ліплявської та Бобрицьких сільських рад.

Спортивне орієнтування – це унікальний вид спорту, що поєднує в собі фізичну витривалість, стратегічне планування і навички орієнтування на місцевості. Цей вид спорту виник на початку 20-го століття у Скандинавії як військове навчання, але згодом трансформувалося в популярний цивільний спорт.

У спортивному орієнтуванні учасники використовують спеціальну мапу для проходження через контрольні пункти (КП) в заданому порядку.

Спортивне орієнтування вимагає не лише фізичної витривалості, але й уміння швидко приймати рішення. Спортсмени повинні вибирати найкоротший або найбезпечніший маршрут між КП, враховуючи рельєф та інші фактори місцевості.

Побажали юним спортсменам вдалих стартів і гарних результатів: Олена Штефан, Бобрицький сільський голова; Тетяна П’ясецька, начальник відділу освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету Ліплявської сільської ради; Анна Бабенко, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобрицької сільської ради.

Традиційно під час відкриття змагань прозвучав Державний гімн України та хвилиною мовчання було вшановано всіх, хто віддав життя за свободу і незалежність нашої держави у російсько-українській війні.

Після представлення команд та суддів пролунав гімн проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».

Призові місця серед команд розподілились наступним чином:

І місце - команда «Барс» КЗ «Бобрицький ліцей»

ІІ місце - команда «Барс» КЗ «Ліплявський ліцей»

ІІІ місце - команда «Саламандра» КЗ «Келебердянський ліцей».

Подяки за участь у змаганнях отримали:

- команда «Пума» КЗ «Грищенецький ліцей»

- команда «Ірбіс» КЗ «Литвиренецький ліцей».

Вітаємо спортсменів з високими результатами та бажаємо нових перемог.

Дякуємо ЗСУ за змогу проводити змагання.

Змагання продовжуються. Уболіваймо за своїх!

Завершилися змагання смачними частуваннями.        

#разомпереможемо #плічопліч #scl #Черкащина_шкільні_ліги.