Фото без опису

В Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98 відзначають день, присвячений актуалізації необхідних дій, спрямованих на збереження довкілля - поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення територій, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань.

Головним завданням відзначення Дня довкілля є привернення уваги громадян України до критичного стану довкілля в країні та виховання екологічного мислення.

У цей день за усталеною традицією в українських містах і селах, на територіях підприємств на волонтерських засадах проводяться екологічні толоки з метою прибирання територій, берегів і акваторій найближчих водойм, ліквідації стихійних звалищ, створення парків, скверів і зелених куточків.

До екологічної толоки долучилися і заклади освіти Ліплявської громади.

Відповідно до плану екологічних заходів між Ліплявською сільською радою та ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (директор Форостяна О.М.) було проведено екологічну акцію «Зроби свою громаду зеленою». Для проведення акції ПрАТ «Миронівська птахофабрика» закупила зелені насадження (самшит, гортензію, вейгелу) та робочий інвентар (лопати, відра, сміттєві мішки та рукавиці) для озеленення та прибирання шкільних подвір’їв Ліплявського та Келебердянського ліцеїв.

Тепер залишається кожному учню підтримувати цю красу, оберігати та доглядати за квітами та деревами.

Відбираючи впродовж сотень мільйонів років, немов чарівник-селекціонер, усе життєдайне, досконале і доцільне, природа стала колискою людства.

Людина - це частина природи, і саме природі ми зобов'язані своїм існуванням, своєю досконалістю, своєю могутністю.

Вітаємо з Днем довкілля і закликаємо всіх друзів природи присвятити його свідомій турботі про зелене середовище, адже кожен небайдужий вчинок - це запорука майбутнього.