Фото без опису

26 квітня 2024 року відзначаються 38-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи.

З цієї нагоди сьогодні біля пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції у Ліплявській громаді відбувся мітинг покликаний вшанувати героїзм працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії, а також невинних жертв цієї всесвітньої катастрофи.

Сільський голова Сергій Геращенко, працівники виконавчого комітету, ліквідатори аварії на ЧАЕС, жителі громади, вчителі та учні ліцею поклали квіти шани від громади до пам’ятника ліквідаторам.

В своєму слові сільський голова Сергій Геращенко наголосив на мужності і героїзмі ліквідаторів, подякував присутнім ліквідаторам за їхній подвиг та вручив матеріальну допомогу, яку ліквідатори вирішили перерахувати на ЗСУ. Наголосив на тому, що важливо пам’ятати події майже сорокарічної давнини та усіх, чиї життя забрала ЧАЕС, адже “Чорнобильські дзвони дзвонитимуть доти, доки ми живі”.