Фото без опису

8 травня ми згадуємо про шість страшних років в історії людства. З 1939-го по 1945-й… Роки, які забрали життя мільйонів людей, зокрема 8 мільйонів українців. Роки окупації та звірств, кровопролитних боїв, бомбардувань, блокад і масових страт, Голокосту. Усього зла, яке нацизм приніс світу, приніс на нашу землю.

Сьогодні, 8 травня, у селах Ліпляве, Озерище, Келеберда, Прохорівка, Сушки відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, в яких взяли участь сільський голова Сергій Геращенко, працівники виконавчого комітету, закладів освіти та культури, депутати, старости, учні Ліплявського та Келебердянського ліцеїв, жителі сіл громади. Хвилиною мовчання і покладанням квітів учасники заходів вшанували пам’ять усіх жертв Другої світової війни, усіх захисників України, які загинули у боротьбі з нацизмом та з рашизмом.

Ми ніколи не забудемо внесок українського народу в перемогу над нацизмом. І нікому не дамо стерти роль українців у цій перемозі, наших людей, того покоління, про яке бережемо пам'ять майже в кожній нашій родині.

Згадуючи героїзм мільйонів українців у тій війні проти нацизму, ми бачимо такий же героїзм у діях наших воїнів зараз – нащадків тих, хто здобув перемогу – капітуляцію нацизму того дня, 8 травня 45-го року.

І ми пишаємося героїзмом українського народу! Тоді й зараз.

Низько вклоняємось воїнам, які подарували нам мирне майбутнє тоді та воїнам, які стоять на захисті нашого майбутнього зараз.      

Пам’ятаємо! Перемагаємо!