Фото без опису

Повідомлення про пожежу у громаді рятувальники отримали 15 вересня близько 13:20.

Пожежею знищено дві господарські споруди по вул.Шевченка, 68, суху траву та чагарники на площі 0,5 га. Причиною пожежі стало самостійне спалювання сухостою біля присадибної ділянки по провулку Південний, 5. Впродовж двох годин рятувальники ліквідували це займання. Збитки, які принесла пожежа, встановлюються.

Закликаємо всіх жителів дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду, бо від ворожих бомб палає українська земля, а місцеві палії допомагають нищити навкруги усе живе.

НАГОЛОШУЄМО, що за спалювання сухої трави та листя передбачений штраф від 3060 до 6120 гривень для громадян, від 15 300 до 21 420 гривень для посадових осіб. За ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, доведеться заплатити від 6120 до 12 240 гривень.

Також потрібно пам’ятати, що у воєнний час випалювання сухої рослинності може прирівнюватися до диверсійної роботи, що передбачає кримінальну відповідальність — позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.