Фото без опису2 лютого 2018 року голова Ліплявської сільської ради Сергій Геращенко провів засідання позачергової п’ятої сесії сільської ради VII скликання.

У роботі пленарного засідання взяли участь народні депутати України Владислав Голуб та Микола Кучер, голова обласної ради Олександр Вельбівець, директор ТОВ «НВФ «Урожай» Олександр Воскобойнік, представники ПАТ «Миронівський хлібопродукт», керівники управлінь, відділів райдержадміністрації.

На порядку денному засідання сесія стояло 19 питань.

Присутні  жваво обговорювали найактуальніші питання сьогодення для розвитку громади, зокрема питання «Про внесення змін до рішення сесії Ліплявської сільської ради від 22.12.2017 № 4-3/VII «Про бюджет об’єднаної територіальної громади на 2018 рік». Виступали із зверненнями та коментарями по питаннях гарантованої підтримки соціальної сфери громади.

Керівники управлінь, відділів райдержадміністрації надали розрахунки для надання субвенцій на галузі освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення. Вирішили продовжити розгляд даного питання на другому пленарному засіданні сесії, врахувавши всі потреби галузей.

Владислав Голуб у своєму виступі з цього питання, зазначив, що з державного бюджету передбачено фінансування будівництва футбольного поля в с. Ліпляве на умовах співфінансування з сільського бюджету. Наразі питання будівництва футбольного поля на території сільської ради планується обговорити на громадських слуханнях села. 

Далі депутати заслухали питання, які виносилися на розгляд сесії, зокрема, про проведення інвентаризації земель, що не були передані в користування, про передачу у комунальну власність земельних ділянок, про надання згоди на виділення  земельних ділянок  в приватну власність.  

Затвердили ряд сільських програм: «Підтримки «Трудового архіву Канівського району» на 2018-2020 роки», «Розвитку освіти Ліплявської сільської ради на 2018-2021 роки», «Розвитку первинної медико-санітарної допомоги Ліплявської сільської ради на 2018-2022 роки», «Розвитку фізичної культури і спорту Ліплявської сільської ради  на 2018-2020 роки», «Розвитку стаціонарної допомоги Канівської центральної районної лікарні на 2018рік».

Після розгляду питань порядку денного виступили голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, народні депутати України Владислав Голуб та Микола Кучер, директор ТОВ «НВФ «Урожай» Олександр Воскобойнік, які  розповіли про розвиток територіальних громад інших районів.  

Воскобойнік О.А. зазначив, що головне завдання в його роботі на найближчий час це -  розвиток відносин з громадами, адже розвиток соціальної сфери, покращення умов проживання жителів громади - це запорука розвитку сільських територій і стабільності держви в цілому. 

Олександр Вельбівець зробив  аналіз доходної та видаткової частини сільського бюджету на 2018 рік, зазначивши що планові надходження до бюджету  дають надію на успішний розвиток громади, треба тільки грамотно збалансувати дохідну та видаткову частини. 

Сергій Геращенко зазначив, що проблем у громади на єтапі становлення дуже багато: починаючи з жахливого стану доріг, освітлення та автобусного сполучення між населеними пунктами громади та з районним центром. Щоб вирішити ці проблеми треба залучати інвесторів, а щоб інвестори зайшли в громаду- потрібні генеральні плани населених пунктів. Також нагальне питання – оптимізація видатків, потрібно навчитись економити, впроваджувати передові енергозберігаючі технології. Також гостро стоїть питання  кваліфікованих кадрів. І це  лиш частина проблем.  Наостанок голова Ліплявської ОТГ подякував всім за активну співпрацю, небайдужість до проблем громади та виказав надію на подальше співробітництво.