Фото без опису

Легенда говорить, що  Прометей подарував людям вогонь, який зігрівав їх в холодні пори року, слугував для приготування їжі, освітлення. Він хотів полегшити їм життя, але Зевс, дізнавшись, розгнівався. З того часу вогонь не лише приніс користь людям, але став їхнім ворогом.

Саме з метою поліпшення профілактичної роботи з пожежної безпеки, формування в учнів навичок обережного поводження з вогнем, свідомого відношення до дотримання правил пожежної безпеки; виховання у дітей розуміння тяжких наслідків з причин порушення правил пожежної безпеки та з метою навчання діяти в різноманітних надзвичайних ситуаціях, надавати першу медичну, само - та взаємодопомогу, з 05.11. по 30.11. 2018 р. у  Ліплявському навчально-виховному комплексі проводився місячник пожежної безпеки.

У рамках місячника проведено інструктажі з учнями щодо дотримання правил пожежної безпеки, проведено навчання персоналу з правил пожежної безпеки, практичне відпрацювання правил користування первинними засобами пожежогасіння,  оновлено  куточки з безпеки життєдіяльності, включивши  правила  поведінка у надзвичайних ситуаціях.

Класними керівниками проведені виховні години: «Пожежна безпека. Правила поводження під час пожежі»,  «Сам  удома. Протипожежна безпека», «Пожежна безпека в побуті», «Нехай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває», «Правила безпеки при використанні побутових газових приладів», «Пожежники на захисті життя і здоров’я людей», «Умови виникнення та основні причини пожеж», «Необережність, яка може стати трагедією», Диспут «Безпечне життя» (моделювання ситуацій).

Протягом місячника були проведені конкурс малюнків «Скажемо пожежам: «Ні!» та радіохвилини  «Хай дитина знає кожна – жартувать з вогнем не можна!», «Скажімо наше дружнє «НІ!» усім пожежам на Землі!». Розроблені пам’ятки  щодо правильного поводження з вогненебезпечними, невизначеними предметами та речовинами. На загальношкільних батьківських зборах проведені бесіди про дотримання правил протипожежної безпеки, надані рекомендації щодо дій населення під час запаху газу.

Медичною сестрою проведенні  міні-лекторії  «Сам собі рятувальник» та практичні уроки: «Надання першої долікарської допомоги» для учнів

 7 – 9 класів .

У ДНЗ «Веселка» роботу проводили із залученням дітей до різних форм роботи:

Бесіди: «Сірник не чіпай - в сірниках вогонь», «Малятам про вогонь», «Добрий і злий вогонь», «Якщо виникла пожежа», «Праця пожежників».

Знайомство з художньою літературою: С.Маршак «Що горить?»,«Розповідь про невідомого героя», «Кицькін дім»,Т.Фетисова «Куди поспішають червоні машини»,  А.Шевченка «Як ловили Уголька»,      В. Загороднюк «Його величність Сірничок», О.Орач «Вогонь».

Ігри: сюжетно – рольові «Виклик пожежників», «Їдемо на пожежу», дидактичні «Засоби пожежогасіння», «Як уникнути неприємностей», «Горить – не горить».

Вихованців ознайомлено з пожежним  куточком та з первинними засобами пожежогасіння: піском, відрами, лопатами, вогнегасником.