Фото без опису

Чорнобильська катастрофа - найбільша екологічна катастрофа сучасності, яка трапилася о 00 год. 23 хв. 26 квітня 1986 року, коли вибухнув реактор 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС.

Минають роки і десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії все одно хвилює людей – і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто народився далеко від покривдженої землі.

Серед природних і техногенних катастроф, які сталися упродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце. Вона засвідчує всемогутність і безсилля людини.

Ліквідатори про цю подію ніколи не забудуть. Вже з’явилося нове покоління, для якого аварія на Чорнобильській АЕС стала явищем майже доісторичним. І хочеться, щоб молоді люди пам’ятали про цю трагедію, яка спіткала наш народ 38 років тому.

Напередодні 38-х роковин Чорнобильської катастрофи в  Ліплявській громаді  біля пам’ятного знака два покоління - ліквідатори аварії на ЧАЕС та учні Ліплявського ліцею, сільський голова Сергій Геращенко висадили саджанці ялівцю, який придбала для громади ПрАТ «Миронівська птахофабрика» відповідно до плану екологічних заходів у громаді та з метою екологічного виховання, розвитку почуття вдячності, вшанування подвигу, виховування почуття поваги до своєї Батьківщини – України, почуття глибокої поваги до людей, які ціною власного життя та здоров’я захищали Україну від наслідків аварії на ЧАЕС.

Ми маємо зробити висновки з чорнобильської трагедії, щоб унеможливити її повторення у майбутньому.

Ця трагедія увійде в історію, в усі хроніки людства як незагойна рана на тілі України.