Пам’ять людей про Голодомор тривалий час каралась смертю. Важко було мовчати, але мовчали роки, десятиліття… Довго чекали, але дочекались коли ожила, проснулась людська пам’ять і заговорили вуста тисяч, мільйонів свідків трагедії.

З метою  вшанування  пам’яті безвинно заму­чених голодом та політичними репресіями людей; дотримання традицій  вшанування помер­лих і загиблих під час голодомору 1932-1933 рр.; виховування  в учнів особистісних  рис громадянина України, патріота, в Ліплявському навчально-виховному комплексі було проведено інформаційно-просвітницькі заходи. Напередодні, члени учнівського самоврядування виготовили "Панно пам'яті про Голодомор": картографічну територію України, зафарбовану в темний колір, що символізує трагічні події Голодомору 1932-1933 років та символічні червоні маки і жовті колоски. Ці колоски та вогники нагадують нам, що ми не маємо права забути мільйони жертв Голодомору.

У шкільній  бібліотеці  організовано  виставку фотоматеріалів та публіцистичної літератури «Ціна йому життя…». Діти підготували змістовні інформаційні вісники «Скорботний листопад», «Голодний 33».

Для учнів 7-11 класів проведено захід-реквіємі "Згадайте нас, бо ми колись жили". Учні  переглянули документальний фільм зі спогадами очевидців страшного голоду, що дало змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках. В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями: опухлі і замучені від голоду діти, зневірені та знедолені дорослі.  Наприкінці заходу школярі хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих 1932-1933 років. В цю мить кожен школяр замислився про той непереборний жах, який охоплює людину в момент, коли дитина просить у матері їсти, а навіть малесенького шматочка хліба немає, про нестерпний біль від втрати рідних…

Звертаючись до учнів, директор навчально-виховного комплексу Кубар Галина Миколаївна закликала всіх зберегти пам’ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та запалити свічку пам’яті 24.11.2018 року о 16:00.