Щорічно за традицією, в третю суботу вересня мешканці села Ліпляве відзначають День села. То ж 28 вересня 2019 року село святкувало свій 397 рік народження. Саме в цей день з’їжджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей.

Свято розпочалось із святкової лотереї. В обідню пору, біля Ліплявської сільської ради зібрались місцеві жителі та гості. Всі бажаючі мали змогу взяти участь в розиграші лотереї, де отримували цікаві подарунки.  

Потім відбулася урочиста частина свята у приміщенні сільського клубу.

Колективи Ліплявського сільського клубу вітали земляків поетичними рядками та музичними композиціями, які присвячувались і Україні, і рідному краю, і рідним батькам.  

Із теплими словами до жителів звернувся Ліплявський сільський голова Сергій Валентинович Геращенко. Вітаючи ліплявців зі святом, Сергій Валентинович, подякував тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села. Також, побажав селу розквіту, жителям міцного здоров’я та добробуту, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

Традицією на День села стало  відзначення  та нагородження жителів села у  різних номінаціях. Так   в селі  є родини,  які в цьому році святкують срібне весілля - 25 років живуть у парі, у злагоді, мирі та любові.

Радо вітали Воропая Василя Андрійовича та його дружину Ірину Миколаївну, Рожко Олександра Леонідовича та його дружину Людмилу Миколаївну, Розума Геннадія Володимировича та його дружину Вікторію Василівну.

Також привітали найстарішу жительку села – Бондар Євгенію Олексіївну, та наймолодшу – Грибеник Марію Сергіївна. Всі вони отримали музичні та цінні подарунки.

Не оминули свято і гості.

Кебердянський будинок культури завітав із музичним подарунком у виконанні колективу «Горлиця».

Від імені керівництва ТОВ «НВФ «Урожай» з вітальним словом завітав  заступник директора Романча Юрій Михайлович. Побажав  міцного здоров’я, миру та спокою, а також вручив сертифікат на суму 17000 гривень на придбання лавочок  до лабіринту для КЗ «Ліплявський НВК І-ІІІ ступенів». Для найменших мешканців села були представлені надувна гірка, батут та солодощі.

Спільно з ПрАТ «Миронівська птахофабрика» в цей день було проведено фестиваль «Життя в стилі ЕКО» де діти виготовляли роботи з вторинного матеріалу, виставку дитячих робіт з природнього матеріалу «Подих осені» та флеш-моб на екологічну тематику. Основна мета даної ініціативи — пропагування екологічних знань, екологічної культури, здорового способу життя, природоохоронних та екологічних заходів, привернення уваги громадськості до пам’яток природи та їх збереження.

Для визначення переможців працювало журі, в складі якого були працівники відділу екології ПрАТ «Миронівська птахофабрика» Світлана Ніколаєнко, Діна Гончар та Оксана Білик. Було визначено по 6 кращих робіт з кожної виставки, за які автори нагороджені цінними подарунками. Всі інші учасники отримали солодощі.

Також Світлана Миколаївна привітала усіх присутніх та підкреслала, що як людина, так і кожне село та селище мають свою назву, своє життя, свою культуру, свій початок, свою історію.  

Зазначила, що добро віддячується добром. Тож робіть добрі вчинки, допомагайте один одному. І куди б не закинула вас доля, не забувайте про своє рідне село. А ще вручила сертифікат на суму 30 000 тисяч гривень на придбання контейнерів для роздільного збору відходів.

Під кінець свята завітав у село Народний депутат Олександр Скічко та охоче поспілкувався із жителями села.

В ході свята відбувались спортивні змагання,  ігри та розваги для дітей і дорослих.

Окрім концерту гості та жителі села Ліпляве могли пригоститися смачною кашею та запашним короваєм.

Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини в Ліпляве. То ж продовжилося воно святковою дискотекою.

Фото без опису